Interaktivni ekran BENQ RM8601K 4K UHD 86”

Ultra HD interaktivni ekran RM8601K je dizajniran da iskoristi dinamične mogućnosti učionice i pomogne nastavnicima u izgradnji zdravog i zanimljivog okruženja za učenje. Interaktivni monitor RM8601K ne dolazi samo sa rešenjem za zaštitu očiju, već i sa stručnim alatima za beleške za poboljšano učešće u nastavi. RM8601K je vaš vrhunski interaktivni ekran na dodir.

Šifra proizvoda: 100001769 Kategorija: Brend:

Izuzetna preciznost poboljšava zajedničko učenje na ultra HD interaktivnom ekranu

Interaktivni ekran RM8601K nudi precizno pozicioniranje kako bi se pojednostavilo izuzetno glatko pisano iskustvo koje može efikasno poboljšati interakciju u nastavi i učešće učenika pisanjem po ekranu osetljivom na dodir.

Korišćenje interaktivnog ekrana BenQ
Korišćenje interaktivnog ekrana BenQ - crtanje

Dve olovke za simultano korišćenje dve različite boje na interaktivnom ekranu

Iteraktivni ekran RM8601K dolazi u paketu sa dve olovke koje omogućavaju da dvoje korisnika istovremeno pišu ili crtaju različitim bojama, što ga čini idealnim za živahne aktivnosti u učionici. Pored toga, nastavnici sada mogu stvoriti zanimljivije iskustvo učenja pomoću dve olovke za pisanje i korišćenje dve različite boje, uklanjajući potrebu za promenom boja u tradicionalnom scenariju u učionici.

Fleksibilni prikaz načina četkice za kreativno obrazovanje

Napredna tehnologija dodirnog ekrana (IR dodir ekrana) oprema RM8601K interaktivni ekran sposobnošću prirodnog prikazivanja različitih debljina poteza na osnovu različitih vrsta alata koji se koriste za pisanje ili crtanje na ekranu, nudeći nastavnicima i učenicima prirodnije iskustvo pisanja. RM8601K ekran je sposoban otkriti poteze stvorene prstima, IFP olovkom, akvarelnom četkom ili čak olovkom. Ova jedinstvena karakteristika čini RM8601K idealnim za crtanje ili umetničko stvaralaštvo na časovima umjetnosti.

Korišćenje interaktivnog ekrana BenQ
Funkcionalnost interaktivnog ekrana BenQ

Plutajući alat

EZWrite-ov ugrađeni plutajući alat omogućuje nastavnicima da pišu na bilo kojoj aplikaciji, video snimku, web lokaciji, dokumentu ili slici. Bez obzira koristi li Windows, Mac, Chrome ili Android, nastavnik može beležiti povrh bilo kojeg sadržaja na ekranu i snimiti ih. Snimanjem ekrana omogućava korisnicima da uhvate celi – ili samo deo – ekrana sa dva prsta obema rukama. Plutajući alat takođe nudi nesmetano iskustvo pisanja kada se koristi sa HDMI, VGA i drugim izvorima signala, osiguravajući maksimalnu fleksibilnost.

Korišćenje interaktivnog ekrana BenQ, računske operacije

Inteligentno prepoznavanje rukopisa na interaktivnom erkanu BENQ RM8601K

EZWriteova funkcija prepoznavanja rukopisa omogućava korisnicima da trenutno pretvore napisani tekst, brojeve, obrasce i crteže u lako čitljiv digitalni tekst bez potrebe za promenom načina rada na interaktivnom ekranu RM8601K.

Neposredno slanje i upravljanje porukama preko interaktivnog ekrana BenQ

Interaktivni ekran, korišćenje u školskoj nastavi

Smart Broadcasting sa trenutnom isporukom i jednostavnim upravljanjem

X-Sign Broadcast je bežični sistem emitovanja koji može prosleđivati upozorenja, poruke i najave tokom nastave. Za razliku od tradicionalnih sistema za razmenu poruka u učionicama, X-Sign Broadcast osigurava trenutnu isporuku poruka kao i grupno obaveštavanje. Služeći kao informativni centar nove generacije, X-Sign Broadcast vam omogućava upravljanje sadržajem za vreme predavanja i obogaćivanjem sadržaja sa bilo kog uređaja. Stvaranje zanimljivog okruženja za učenje nikada nije bilo lakše.

Sa svojom funkcijom grupisanja, X-Sign Broadcast može slati poruke odabranoj grupi ekrana, jednoj učionici ili celoj školi. Funkcija grupisanja osigurava da se informacije šalju samo primaocima kojima su namenjene, uz istovremeno smanjenje vremena i rada potrebnog za slanje poruka većem broju ljudi.

  • Pametno grupisanje prema klasi ili atributima
  • Poruke se mogu slati na više adresa istovremeno

Dvostruka rezolucija dodira na ultra HD intrektivnom ekranu

BenQ-ovi novi obrazovni IFP, precizno podešavaju iskustvo rukopisa sa naprednim finim IR dodirom ekrana koji dodatno smanjuje jaz između stvarne tačke dodira i tačke prikazane na ekranu. Pored toga, nova serija interaktivnog ekrana takođe omogućava nastavnicima da stvore prirodniji rukopis jer novi “touch frame” za dodir prepoznaje manji radijus. Nova serija smanjuje udaljenost pre dodira kako bi ponudila bolje iskustvo dodira i pisanja.

Stvaranje prirodnijeg rukopisa jer novi okvir za dodir prepoznaje manji radijus.

Dalje smanjuje jaz između stvarne tačke dodira i tačke prikazane na ekranu.

Smanjivanje udaljenosti pre dodira radi boljeg dodira i pisanja.

Zaštita od UV zračenja interaktivnog ekrana

TÜV sertifirkovana tehnologija slabog UV svetla RM7501K interaktivnog ekrana

Emisije UV svetla sa ekrana mogu prouzrokovati štetne zdravstvene posledice. BenQ-ova tehnologija Low Blue Light smanjuje izlaganje UV svetlu i omogućava zdravije vreme provedeno ispred interaktivnog ekrana, pomažući vam da stvorite najbolje i najudobnije iskustvo gledanja za vas i vaše učenike.

Kliknite za certifikat TÜV Rheinland za nisko plavo svjetlo

TÜV sertifirkovana tehnologija slabog UV svetla interaktivnog ekrana BenQ
BenQ sertifikat TUV Rheinland bez treperenja kod interaktivnog ekrana

Više o BenQ sertifikatu TUV Rheinland bez treperenja interaktivnog ekrana

Emisije plavog svetla sa ekrana mogu prouzrokovati štetne zdravstvene posledice. BenQ-ova tehnologija Low Blue Light smanjuje izlaganje plavom svetlu i omogućava zdravije vreme provedeno ispred interaktivnog ekrana, pomažući vam da stvorite najbolje i najudobnije iskustvo gledanja za vas i vaše učenike.

Kliknite za certifikat TÜV Rheinland za nisko plavo svjetlo

Anti-Glare – zastita od odsjaja interaktivnog ekrana

Odsjaj interaktivnog ekrana može prouzrokovati refleksije slike na ekranu. Staklena površina RM8601K ekrana protiv odsjaja može efikasno smanjiti odsjaj, oslobađajući učenike od preteranog škiljenja u ekran, izbegavajući naprezanje očiju.

Anti-Glare – zastita od odsjaja kod BenQ interaktivnog ekrana
Wireless za bežično povezivanje sa drugim uređajima BenQ interaktivnog ekrana

Wireless za bežično povezivanje ineraktivnog ekrana sa drugim uređajima

InstaShare je softver dizajniran za bežične prezentacije i saradnju tokom predavanja. Omogućuje glatko prenošenje vizualnih, audio datoteka i Full HD video zapisa. Korisnici takođe mogu preslikavati sadržaj s mobilnih uređaja i pozvati do 16 učesnika na nesmetanu saradnju.

Olakšajte nastavu prijateljskim dizajnom

Prednji zvučnici interaktivnog ekrana RM7501K su kompatibilni sa eksternim mikrofonom za efikasnije učenje

RM8601K interaktivni ekran pozicionira zvučnike od 20 W na prednju stranu, nudeći bolji prenos zvuka koji podiže nivo audiovizuelnog uživanja tokom nastave. Pored toga, ekran na dodir RM8601K dolazi s Mic-In priključkom koji omogućava nastavnicima da povežu eksterne mikrofone, što dodatno olakšava učenicima bolje iskustvo učenja.

Prednji zvučnici interaktivnog ekrana i kompatibilnost sa eksternim mikrofonom za efikasnije učenje
Zumiranje i zamrzavanje slike na interaktivnom ekranu BenQ

Zamrzni(pauziraj) ekran na dodir

Zamrznite ili pauzirajte interaktivni ekran kako bi učenici mogli ostati usresređeni na upute nastavnika.

Zamrznite ekran kako bi nastavnici mogli snimiti određene segmente iz videozapisa ili istaknuti na ekranu (putem daljinskog upravljača ili prečice)

Instant Plug and Play

Interaktivni ekran RM8601K vas može spasiti od komplikovane postavke. Jednostavno se povežite s računarom putem USB-a i sve je spremno za pružanje upečatljivih IFP lekcija osetljivih na dodir.

Instant Plug and Play MR serije BenQ interaktivnog ekrana

Povećajte fleksibilnost u nastavi kroz otvoreno deljenje interaktivnog ekrana sa ostalim uređajima

aplikacija za povećanje efikasnosti Učenja na interaktivnom ekranu BenQ

Višestruka aplikacija za povećanje efikasnosti Učenja

Instant Plug and Play RM8601K može vas spasiti od komplikacija složenih postavki. Jednostavno se povežite s računarom putem USB-a i sve je spremno za pružanje upečatljivih IFP lekcija osetljivih na dodir.

Kompatibilnost interaktivnog ekrana sa više operativnih sistema

Kompatibilnost sa više operativnih sistema

Interaktivni ekrani mogu neometano raditi sa širokim spektrom računarskih i mobilnih uređaja koji pokreću većinu glavnih operativnih sistema, od Windows-a do Mac-a, Linuxa i Chrome-a, putem svoje funkcije plug-and-play.

Preporučene aplikacije putem „BenQ Suggest“

Preporučene aplikacije putem „BenQ Suggest“

RM8601K uključuje nekoliko preporučenih Android aplikacija u BenQ Suggest, koje dodatno proširuju potencijal IFP-a pojednostavljujući ažuriranja aplikacija i preuzimanje u budućnosti.

Upravljanje prikazom bez muke

Zahvaljujući funkcijama u oblaku, BenQ DMS kombnuje informacije o uređaju i upravljanje uređajima, upravljanje aplikacijama i OTA (bežično) ažuriranje kako bi vam pružio vrhunsko rešenje za upravljanje uređajima za vašu produktivnost.

Informacije o uređaju i upravljanje

Daljinski upravljajte prikazima pomoću DMS Cloud-a putem Interneta. To je učinkovit način da smanjite TCO i potrošnju energije za svoj rad.

Upravljanje aplikacijama

Instalirajte Android ™ aplikacije za odabir ekrana putem BenQ servera u oblaku. DMS Cloud dizajniran je da vam uštedi vreme zbog ponavljajućih konstantnih instalacija svaki put.

OTA (bežično) ažuriranje

Nadogradite najnoviji BenQ firmware za svoje ekrane putem naše podrške za OTA Update i održavajte ih nesmetanim u radu u svakom trenutku.

DMS Local

DMS Local je softver za informacije o uređaju i upravljanje zasnovan na Windows OS-u. Za korisnike koji žele daljinski upravljati vašim ekranima putem LAN-a, možete preuzeti DMS Local PDF za svoj rad.

MDA (Administrator višestrukih ekrana)

Za korisnike koji žele daljinski upravljati vašim ekranima putem RS232, možete preuzeti MDA softver za svoj rad. Multiple Display Administrator(MDA) omogućava školskom IT sektoru da sa udaljene lokacije kontorliše podešavanja parametra paljenja i gašenja i jos mnoge druge opcije.

Specifikacija

Preuzmite specifikaciju u PDF-u

Ekran
Veličina Ekrana86″
Panel – ploča10 bit
Pozadinsko osvetljenjeDLED
RezolucijaUHD 3840x2160px
Touch tehnologijaIR Touch
Odnos dinamičkog kontrasta30.000: 1
Kontrast(Tipično)1200:1
Podržani OSWindows XP / Vista / 7/8/10 / Linux / Mac / Android / Chrome
Vreme odziva8 ms
Kaljeno stakloKaljeno staklo 4mm
Antirefleks (AG) premazDa
Audio
Zvučnici20w x 2
Audio ulaz (3,5 mm)x1
MIC (3,5 mm)x1
Audio izlaz (3,5 mm)x1
Konekcije
VGA ulazx1
Prekidačx1
HDMI ulazx4 (2.0, MHLx1)
HDMI izlazx1
OPS slotx1
USB portx4 (2.0×2, 3.0×2)
RS232 ulazx1
Rj45 portx1
Firmware ažuriranjeUSB/OTA
Dimenzije
Zidna montaža (VESA) (mm) (tip vijka / maksimalna dužina)4 rupe (700 x 400 mm) Vijak M8 x 20 mm
Dimenzije (Š/V/D)1488,7 x 938,9 x 115,6 mm
Ostalo
Jezici na ekranuEngleski / francuski / nemački / holandski / poljski / ruski / češki / danski / švedski / talijanski / rumunjski / finski / norveški / grčki / mađarski / španski / portugalski / tradicionalni kineski / pojednostavljeni kineski / arapski / japanski / itajlandski / persijski / vijetnamski ( 24 jezika)
Ručicex4
Tacna za pisaljkux1
Daljinski upravljačx1
HDMI kabelx1 (1,5m)
USB kabel za Touch opcijux1 (3m)
Zidni nosačDa

Video

PDF

PDF uputstvo BENQ
PDF uputstvo BENQ RM8601K
PDF uputstvo BENQ
RS232 LAN Protocol Installation Guide RM8601K
PDF uputstvo BENQ
RM8601K Dimenzije

Skinite software/drivers

RM8601K MDA v3.01 za windos(Windows 7/8/10)
RM8601K Additional Driver to Support Gesture_Mac