Početna » Vesti » Interaktivni ekrani

Interaktivni ekrani

Dvosmerna komunikacija BenQ interaktivnog ekrana i mobilnog uredjaja

Interaktivni ekrani i njihova primena

Interaktivni ekran, monitor ili interaktivni flat panel je ekran osetljiv na dodir(touchscreen). Ovi ekrani su velikog formata i pogodni su za sastanke, škole, prezentacione prostorije i slično. Interaktivni multi-touch ekrani omogućavaju kontrolu ekrana sa više od jednog dodira. Oni podstiču istinsku interaktivnost, kreativno razmišljanje i ukupnu grupnu saradnju.

BenQ interaktivni ekrani (monitori)

TG Commerce uvozi BenQ interaktivne ekrane. Zašto smo se opredelili za BenQ interaktivne ekrane pročitajte u nastavku teksta.

BenQ interaktivni ekrani imaju odlične softvere koji su dovoljni za interaktivnost sa drugim mobilnim uređajima i aplikacijama. EZWrite 5 je moćan BenQ softver koji interaktivnom ekranu daje novu dimenziju korišćenja.

Koristite Cloud za pristup vašim podacima preko interaktivnog ekrana

EZWrite 5 je aplikacija koja je sastvni deo BenQ interaktivnih ekrana. Omogućava nastavnicima da direktno preuzimaju i prenose datoteke u oblaku, kao što su Google Drive i Dropbox. Ekskluzivan za EZWrite 5, ovaj praktičan pristup u oblaku olakšava nastavnicima da modifikuju svoje materijale i pristupe im sa različitih mesta.

Posedujući moćne funkcije u oblaku, EZWrite 5 pojednostavljuje prezentaciju dopuštajući učesnicima da dele beleške i ideje bilo da su u učionici, kancelariji, kod kuće ili na poslovnom putu. Uz BenQ-ovu ekskluzivnu AMS uslugu, zaposleni mogu spremati materijale u oblaku i pristupiti im direktno s BenQ-ovog Interaktivnog ekrana, bez potrebe za prenosnim računarom ili pametnim uređajem.

Sticky notesi na BenQ interaktivnom ekranu

Sticky Notes

Prepun korisničkih funkcija, EZWrite 5 je vodeće  rješenje za jačanje saradnje i komunikacije tokom sastanaka ili nastave. Uz EZWrite Cloud Whiteboard predavači mogu sakupljati, kategorizirati, uređivati ​​i deliti beleške između interaktivnog ekrana i njihovih mobilnih uređaja ili laptopova, osiguravajući im pristup važnim materijalima.

Podesive regije snimanja interaktivnog monitora i korišćenje tih snimaka

Pomoću plutajućeg alata korisnici mogu snimati snimke bilo čega na ekranu, bez obzira na izvor, uključujući sadržaj iz aplikacija, web lokacija i videozapisa. Zatim mogu uvesti ovaj sadržaj u EZWrite 5 za dalju obradu, upotrebu i napomene na potpuno novoj stranici. Možete preko snimka ekrana pisati, lepiti stiker, crtati i sl. Zatim novu sliku prikazati u novom okruženju na interaktivnom monitoru.

Snimak ekrana na BenQ interaktivnom monitoru
2 olovke za interaktivni ekran BenQ

Dve olovke za simultanu saradnju u različitim bojama

BenQ interaktivni ekran dolazi sa dve olovke koje omogućavaju da dva korisnika istovremeno pišu ili crtaju različitim bojama, što ga čini idealnim za više prezentatora.

Inteligentno prepoznavanje rukopisa na interaktivnom ekranu

BenQ-ova EZWrite funkcija prepoznavanja rukopisa omogućava korisnicima da trenutno pretvore napisani tekst, brojeve, obrasce i crteže u lako čitljiv digitalni tekst bez potrebe za promenom načina rada.

Ispravljanje rukopisa na BenQ interaktivnom ekranu
BenQ plutajci alat na interaktivnom flat panelu

Plutajući alat

BenQ-ova Interaktivna tabla ima ugrađeni plutajući alat koji omogućava korisnicima da pišu na bilo kojoj aplikaciji, video snimku, web lokaciji, dokumentu ili slici. Bez obzira koriste li Windows, Mac, Chrome ili Android. Korisnici mogu beležiti povrh bilo kojeg sadržaja na ekranu i čuvati ih za kasniju upotrebu. Snimanje ekrana omogućava korisnicima da snime celi ekran ili samo deo koji odaberu prstima. Kompatibilan s preglednicima Firefox, Chrome i Safari, omogućava nastavnicima da nude online lekcije učenicima koji mogu učestvovati u učionici ili od kuće.

Dvosmerna komunikacija sa BenQ interaktivnim monitorima

Namenjen poboljšanju saradnje na poslovnim sastancima, InstaShare(BenQ-ova aplikacija) koristi dvosmernu komunikaciju između interaktivnog monitora i mobilnih uređaja –  pametnih telefona, tableta i laptopova, bez potrebe za video kablovima koji međusobno povezuju uređaje. Interaktivni monitor će uvek imati kontrolu nad sobom.

Dvosmerna kontrola dodira – ono sto radite na mobilnom uredjaju koji je bižično povezan, vidite na interaktivnom ekranu. Studenti-učesnici takođe mogu deliti sadržaj sa svojih tableta ili laptopa.

Dvosmerna komunikacija BenQ interaktivnog ekrana i mobilnog uredjaja
4 slike u jednoj na BenQ interaktivnom monitoru

4 podeljena ekrana i centralna kontrola za kvalitetniji sastanak

Smještajući istovremeno 4 ekrana na jednom, InstaShare nudi trenutno i superiorno okruženje za više učesnika. Za upravljanje sastankom, InstaShare ima centralno kontrolisani sistem koji reguliše prisutne i sadržaj tako da sastanci mogu nesmetano da se odvijaju.

InstaShare podržava škole donoseći zaista zdravo i zajedničko učenje-iskustvo u svojim učionicama. Deluje kao najbolji pratilac kombinovanog učenja.

BenQ interaktivni ekran i zastita od bakterija

Ostanite zdravi i sarađujte u učionici

BenQ pametni interaktivni ekrani osnaženi su višeslojnim premazom netoksičnog, postojanog nanojonskog agensa srebra koji ubija većinu klica nakupljanih na površini ekrana osjetljivog na dodir.  Ovim sprečava infekciju ili epidemiju u učionicama.

Zaštitite od naprezanja očiju kod BenQ interaktivnih monitor

Pametno rešenje za zaštitu očiju može intuitivno funkcionisati uz pomoć ugrađenog senzora pokreta. BenQ-ovi interaktivni pametni monitori automatski će aktivirati funkcije bez treperenja i slabe plave svetlosti otkrivanjem kretanja korisnika u blizini ekrana, pružajući studentima veću udobnost i osiguravajući da povećano vreme upotrebe ekrana ne utiče na vid učenika.

Rešenje za video konferenciju - Učenje na daljinu?

Pre izbijanja korona virusa rad od kuće bio je dalek koncept, ali sada mnogi izvršni direktori vide njegove prednosti i vjeruju da je to budućnost poslovanja. Stoga je važno da kompanije razvijaju svoju komunikaciju sa zaposlenima, olakšavaju rad na daljinu i omogućavaju video konferencije kako bi osigurale dugoročne koristi.

Takođe učenje na daljinu i e-učenje značajno su se razvili posljednjih godina, međutim, učenje na daljinu zahteva od učenika i nastavnika da prihvate potpuno drugačiji pristup od redovnog učenja. Problemi i poteškoće sa kojima se suočavaju učenici i nastavnici uključuju:

 • Nedostatak smislene interaktivnosti može dovesti do toga da se učenici osjećaju izolovano i obeshrabre.
 • Nastavnici nisu u mogućnosti iskoristiti poznate nastavne alate kao što bi to učinili u učionici za obogaćivanje svojih predavanja. Predavanja postaju jednosmerna i učenicima je dosadno.
 • Učenici možda neće moći pratiti tempo nastavnika. Teško je voditi beleške dok pokušavate za sve informacije koje dobijate odjednom.
 • Pristup platformi za učenje na daljinu s različitih uređaja i OS- a predstavlja katastrofu jer se može pojaviti problem kompatibilnosti.

Ovo možete rešiti sa BenQ interaktivnim ekranima i njihovom aplikacijom EZWrite Live. Prednosti su:

 • Besplatna instalacija
 • Bez troškova
 • Podržani Win, Mac, iOS, Android
 • Obostrana interaktivnost 100% – Kreirajte virtualnu belu tablu, deljenje datoteka, video konferencije…

Cloud tabla za video konferencije

EZWrite 5 Live povezuje nastavnike sa učenicima širom sveta. Idealna za nastavu i za učenje na daljinu, usluga omogućava studentima da učestvuju u predavanjima sa svojih personalnih uređaja. Nastavnici mogu koristiti EZWrite 5 Live za uvoz nastavnih materijala ili ga koristiti kao tablu u oblaku. Integrisana video konferencija simulira iskustvo u učionici, dodatno pojačavajući interaktivnost.

Nastavnik može jednostavno učitati vlastiti nastavni materijal za početak nastave. Tokom lekcije, nastavnici takođe mogu kontaktirati učenike da odgovore na kviz pomoću Sticky Notes-a ili direktnim pisanjem na beloj tabli. Štaviše, učenici mogu podeliti svoje domaće zadatke na tabli, čineći lekciju bliskom lekcijama u učionici.

Korisnici mogu pristupiti BenQ EZWrite Live s bilo kojeg uređaja putem pregledača Firefox, Chrome ili Safari.

  Prednosti:
 • Napomena u realnom vremenu omogućava nastavnicima i učenicima simultanu interakciju.
 • Snimanje video zapisa jednim dodirom omogućava studentima da se usresrede na predavanje bez ometanja vođenja beleški.
 • Nastavnici mogu lako preuzeti kontrolu nad časom tako što će uključiti/isključiti uređivanje-pristup beloj tabli u oblaku.
 • Nastavnici i učenici mogu koristiti svoje virtuelnu belu tablu kao u školi.
 • Ugrađeni šabloni usmereni na obrazovanje dizajnirani su za bolju komunikaciju.

Kako funkcioniše učenje na daljinu uz pomoć BenQ interaktivnog ekrana?

 1. Posetite EZWrite Live
 2.  Nastavnici generišu ID sobe ili QR kôd i dele ga sa polaznicima.
 3. Učesnici skeniraju QR kôd ili direktno unose ID i ime sobe na web stranici EZWrite Live.

Da li je bolje kupiti Interaktivni ekran ili interaktivnu tablu sa projektorom?

Interaktivni ekrani zamenjuju nekoliko uređajaProjektor, interaktivnu tablu i računar(delimično). Zato su interaktivni ekrani(monitori) odlično rešenje za poslovne sastanke, poslovne prezentacije i obrazovanje. U našoj ponudi su Ekrani sa 4k rezolucijom ( 3840 x 2160 ). BenQ intaeraktivni ekrani imaju bolji sliku od većine projektora. Takodje je ugao vidljivosti širi od ugla kod projektora i interaktivne table.

Najveća razlika izmedju intraktivnih tabli i interaktivnih ekrana je:

 • Bežično povezivanje sa mobilnim uredjajima(laptop, telefon, tablet…).
 • Ugrađeni zvučnici – Nisu potrebni eksterni zvučnici.
 • Ogromni ekrani osetljivi na dodir su tanki i atraktivni i mogu se montirati na zid lako kao i televizor. Nisu potrebni dodatni kablovi(osim naponskog).
 • Ugao gledanja je bolji kod interaktivnih ekrana. Odlična Ultra HD rezolucija i odlični paneli, omugućavaju širok ugao gledanja.
 • Ne gubi se kvalitet slike u osvetljenim prostorijama.
 • Predavač nema problema sa senkom kao kod projektora.
 • Nema žica za povezivanje projektora
 • Više portova na interaktivnom ekranu (uključujući USB)